måndag 4 april 2011

Drakhjärta.

En serie som jag verkligen har fastnat för är den som kallas drakhjärta. Seriens huvudperson är Nisse Berg, 11år när serien startar. I den första boken får vi veta att Nisses mamma dött för en tid sedan. Nisse tycker att allt är jobbigt och att hans liv är ett enda stort otursliv. Åtminstone ända tills han upptäcker att den ödla som hans mamma gett honom i födelsedagspresent istället för hunden han önskat sig faktiskt kan prata. Ödlan Harry är en riktig sköning och man han inte låta bli att le åt hans sprudlande komentarer och klokord. Nisse börjar må allt bättre och när han och kompisen Tage startar bandet Drakhjärta med två tjejer i klassen börjar livet kännas rikrigt roligt igen.

I seriens andra del har Nisses bästa kompis Tage åkt till Turkiet med sin mamma för några månader och Nisse blir ensam kvar i klassen. Det blir inte samma sak utan Tage och tjejerna i bandet, Saga och Rut verkar helt plötsligt inte ha tid att repa mer. Det är då Nisse börjar åka skejtboard och hänga med den underlige killen Josef som både är farlig och spännande på samma gång. Men är Josef verkligen en bra vän för Nisse nu när Tage är borta? Och varför blir Nisse plötsligt så nervös varje gång han träffar Saga? Men när allt är som mest förvirrat i Nisses liv har han ändå alltid sin pappa, lillebrorsan Nodi och inte minst ödlan Harry att prata med. Tur i oturen för vår hjälte med drakhjärtat.

Jag fullkomligt älskar böckerna och kan knappt vänta till den 1 augusti i år när nästa del i serien som heter Den stora kärleksfebern släpps.

Missa inte Drakhjärta-serien! /Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar