fredag 25 november 2011

Här ligger jag och blöder

Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld handlar om Maja som går på gymnasiet. Maja sågar av sig tummen på en skulpturlektion - av misstag förstås - fast hennes pappa tycks tro något annat. Pappans reaktion är ändå bättre än Majas mammas. Hon svarar inte trots att Maja både ringer och skickar mejl om vad som hänt. Utåt försöker Maja bevara en oberörd yta, men innerst inne känner hon sig oerhört sviken.

När helgen kommer är det dags för Maja att åka till sin mamma i Norrköping. Hon tar tåget som vanligt, men när hon kliver av på perrongen väntar inte hennes mamma Jana där som hon brukar. Maja beslutar sig för att ta bussen hem till Janas hus. Huset är tomt och nu börjar Maja bli orolig. Det är inte likt hennes mamma att bara försvinna utan att meddela någon. Maja bestämmer sig dock för att vänta lite och se om Jana dyker upp. Hon är fortfarande arg på sin pappa och vill inte åka hem till honom igen. När hon går ut på altanen råkar hon få stora stickor i foten. Maja börjar undra om hon är utsatt för en djävulsk konspiration när hon inte ens kan hitta en pincett. Hon beger sig till närmsta granne för att försöka få låna en. Utan att hon riktigt förstår hur det går till hamnar hon på grannen Justins fest. Maja blir intresserad av Justin, en tjugoårig bilmekaniker i rosa byxor, med honom kan Maja glömma allt som oroar henne. Men så läser Maja ett mejl som får hela hennes värld att rasa samman.

"Så SJUKT rolig och vansinnigt sorglig på samma gång - och här ligger jag och lipar" skriver författaren Lisa Bjärbo om boken och jag kan bara hålla med - precis så är det. Jag bara älskar den här boken! LÄS DEN!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar