fredag 13 mars 2015

Borttappat: Katt, kompis, kalsong


Vill du läsa en riktigt rolig bok? Då ska du läsa Borttappat: Katt, kompis, kalsong. Författaren Elin Lindell har skrivit en historia som är full av knasig humor. Jag fnissade hela boken igenom!
 
Hjördis avskyr bokstaven H. Allt fult börjar på H som: Handsvett, Halsfluss, Harry Hansson och Hästar. Alla i Hjördis familj har namn som börjar på H, till och med katten som heter Hunden. Men Hjördis väljer att stava sitt namn utan H. 

Jördis går i trean, är bästis med Judit och älskar att spela fotboll. Jördis skulle trivas bra i skolan om det inte vore för Harry Hansson. Harry har just inga kompisar för han är ofta dum mot de andra i klassen. 

En dag börjar en ny tjej i deras klass. Hon heter Hermione och ser mycket äldre ut än alla de andra. Jördis tycker att hon är mallig, men Judit verkar tycka att Herminone är rolig att vara med. När det visar sig att Hermione är superbra på fotboll känns allt verkligen jobbigt för Jördis. 

Så händer tre hemska saker på samma dag: Jördis tappar bort Hermiones tursak: ett par kalsonger, förlorar sin katt och förstör vänskapen med Judit. Jördis känner sig ensammast i världen. Då kommer hjälp från oväntat håll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar