fredag 1 juli 2016

Änglafall

Undergångens änglar har tagit över vår värld och hotar att förgöra den. De människor som överlevt lever i skräck för de gatugäng som utnyttjat situationen och styr på gatorna. Penryn har flytt tillsammans med sin lillasyster Paige som sitter i rullstol och sin spritt språngande galna mamma.

En dag hamnar de mitt i en uppgörelse mellan några änglar. Fem stycken änglar ger sig på en sjätte och hugger av honom vingarna. Sedan upptäcker de Penryn och hennes familj. För att avleda uppmärksamheten kastar Penryn ett svärd till den skadade ängeln som ger sig på de andra. 

De fem änglarna ger sig av, men på vägen får de syn på Paige. En sveper ner och tar henne med sig. Inget Penryn gör kan stoppa dem. Penryn är förkrossad, men fast besluten att hitta sin syster. Hennes enda chans att hitta änglarna är att slå sig ihop med den skadade ängeln som kallar sig Raffe. Han behöver de andra änglarna om han ska lyckas få tillbaka sina vingar och motvilligt tar han Penryn med sig. Vad Penryn inte vet är att änglarna har fruktansvärda planer för de tillfångatagna barnen.

Det är med hjärtat i halsgropen jag läser boken. Tempot är högt och det är oavbrutet spännande. Det här är en bok för alla som gillar Clares serie The mortal instruments. Änglafall är första delen i Susan Ees trilogi och den kommer att filmatiseras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar