torsdag 18 juli 2019

Leo och hans längtan av Camilla Gunnarsson och Emma Ganslandt

Leo har gjort ett paket till pappa. Det ligger på hyllan och samlar damm. Leo träffar inte pappa så ofta, han bor någon annanstans med sin nya familj. Leo längtar, varje dag. När han är hos mamma längtar han efter pappa, när han är hos pappa längtar han efter mamma. "Längtan känns i hela kroppen, tycker Leo. Men mest känns det i hjärtat. Det är som små stick. Längtans-stick."

Den här bilderboken väjer inte för de stora känslorna som föräldrars skilsmässa kan innebära. Det handlar om längtan, om att mamma och pappa kan säga dumma saker om den andra föräldern, om att pappas nya familj känns främmande. Och tänk om de har skilt sig på grund av Leo? Berättelsen vilar i dessa tunga känslor och ger dem utrymme att få finnas. I slutet kommer pappa, oh vilken lycka! Han har också känt av längtans-stick efter Leo!

Jag gillar även de färgstarka bilderna, särskilt bilden ovanifrån på Leos rum när han kurar ihop sig i sängen av rädsla inför föräldrarnas bråk.

En bra bok att läsa för ett barn som befinner sig i stormen och som behöver hjälp för att hitta ord för känslorna. Fullträff!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar