torsdag 5 december 2019

Star Stable - Ödesryttarna del 1, Jorvik kallar av Helena Dahlgren

Lisas pappa har fått nytt jobb på en oljeplattform och de flyttar igen. Till ön Jorvik där det ska finnas speciella hästar. Men det spelar verkligen ingen roll för Lisa! Aldrig mer ska hon sätta sin fot i ett stall, än mindre ska hon rida. Så oändligt stor är fortfarande hennes sorg över mammans död i en ridolycka.

Pappan har lovat att jobba mindre, men stannar längre på jobbet från dag ett. Det är så mycket som ska fixas så här i början, säger han. Lisa är själv och strosar över ön där hon såklart möter en ryttare. Tjejen presenterar sig som Alex och undrar om Lisa vill följa med henne till stallet? Första gången vänder hon, men efter att ha fått frågan i skolan igen veknar hon ändå.

Och i stallet träffar hon så småningom Starshine, den vita hästen med den blåa manen som hon direkt har ett speciellt band till. Herrmann, stallets ägare, lockar henne till ridning och hon är fast igen. Vilken underbar känsla att flyga fram! I sitt övermod blir hon oförsiktig och Starshine ramlar och bryter benet. Hon är förtvivlat, lägger sin hand på benet, och lyckas hela det! Hon verkar ha magiska krafter - nåt som hon först hemlighåller för de andra.

Sedan dyker den ondskefulle Sabine upp, som tidigare försökt köpa Starshine, men nu kidnappar hon honom istället! Och en annan häst i stallet blir sjuk och håller på att bli genomskinlig. Vad är det som händer?

Alltmer blir det tydligt att Lisa och tre andra tjejer i stallet har magiska förmågor och tillsammans ska bekämpa det onda som håller på att resa sig igen. Fighten kan börja!

Jag gillar den inkännande beskrivningen av hästarnas väsen utan att de börjar få märkliga förmågor. Jag gillar även tjejernas vänskap. Fantastiskt rolig hästfantasy, full med girl-power!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar