fredag 31 januari 2020

Inte din bror av Malin Stehn


Albins större syskon har flyttat så föräldrarna tycker att de kan ta emot en flyktingpojke från Afghanistan som inte trivs på boendet där mamman jobbar. Plötsligt är han där, Hussein, och tar plats.

På sommarlovet har de hyrt en stuga i Dalarna, för att de ska komma varandra närmare. Hussein vill lära sig simma, och Abbe hjälper motvilligt till. Abbe börjar förstå Hussein, lite i alla fall. 

Hemma igen finns kompisen Rasmus där, som vill att Abbe är med på att hämnas på företaget som gett pappas jobb till billigare invandrare. Han hatar ungdomarna från Afghanistan, och när några av ren nyfikenhet klättrat upp på hopptornet vid badsjön puttar han ner en av dem. Skräckslaget hoppar Abbe efter, vet ju att många därifrån inte kan simma. Rasmus hotar Abbe om han berättar något, och plötsligen står polisen i dörren, anklagar Abbe att ha tänt på företaget!

Riktigt jobbig måste det vara när någon plötsligt flyttar in. Att dela badrum, att ha koll på vems den andres tandborste är, alldeles för nära. Superbra beskrivet, och dessutom spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar