måndag 18 maj 2020

Filix Wood - bara den svagaste överlever

Filix Wood bor med sin rika konstnärsmamma Iris. Dagarna fördriver han med dataspel. Tills han en dag känner i naveln att han behöver campa i parken mittemot. Hans mamma tycker att det är otryggt mitt i stan, och skjutsar honom och Agnes ut till en skogsglänta. Men Iris vill plötsligen inte längre sova ute, och låter sig hämtas. 

Filix packar då ihop sitt pick och pack och börjar vandra, allt längre in i skogen, vägledd av känslan. Han hade inte ätit på länge, och börjar känna sig svag och ramlar. 

Då blir han upptäckt av några människor i djurhudar, som tar honom tillfånga. Har han hamnat i ett lajv? De vill offra honom till fåglarna, men gruvrådet beslutar annorlunda, han ska visas upp som klen nybyggare. För i byn vaktar man gruvan/vulkanen Cado, och bara de starkaste överlever. 

Underbart berättat, mycket humor och action! Det är spännande, alla ingredienser på plats: främmande miljö, antydd att han är viktig, en Reditus, en återvändare, mobbaren Oleander Hemlock som bondar med ondskan, Ortiga i vulkanen. Kul för den som gillar Harry Potter och Pax!

Se filmad boktips >Inga kommentarer:

Skicka en kommentar