fredag 28 juni 2013

Eviga glömskans allé

Eviga glömskans allé av Ritta Jacobsson är en riktig nagelbitare som jag knappt kunde lägga i från mig förrän jag läst slutet. Ritta Jacobsson bygger skickligt upp en verkligt nervpirrande och kuslig stämning. Gillar du rysare är det här boken för dig!

Sextonåriga Alexa ska vara ensam hemma i två månader medan hennes mamma Camilla arbetar som volontär i Zimbabwe. Det är inte första gången Alexa bor själv, men Camilla har inte varit borta så länge tidigare. Som tur är har Alexa sin mormor Karin i närheten. De står varandra nära och Alexa vet att hon alltid är välkommen till mormor i Blomsterbo.

En dag när Alexa besöker Karin beter hon sig så märkligt. Mormodern talar om att hon sett någon utanför fönstret. Hon säger också att hon talat med Alexas morfar Anton. Men Anton har varit död i många år. Nu avslöjar Karin att Anton dränkte sig i vattnet nedanför Blomsterbo.

Alexa vet inte vad hon ska tro. Karin fortsätter att bete sig förvirrat, ibland tycks hon knappt känna igen Alexa. Hon får även konstiga samtal från skyddat nummer. När Alexa läser i tidningen om våldsamma rån mot ensamma åldringar blir hon allt mer orolig. Hon kan inte göra sig kvitt känslan att det är någon som bevakar mormors hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar