onsdag 16 april 2014

Silverpojken

12-åriga Aladdin bor i Åhus. Hans föräldrar kommer ursprungligen från Turkiet och de har en restaurang i ortens vattentorn. En dag upptäcker de att någon stjäl mat från restaurangen. Aladdins föräldrar blir oroliga när stölderna fortsätter. 

Aladdin får nu veta att familjen har dåligt med pengar och Aladdins föräldrar överväger att flytta tillbaka till Turkiet. Aladdin vill absolut inte flytta, han måste hitta ett sätt att få stopp på stölderna. Aladdins kompisar Billie och Simona hjälper till. 

Stölderna är inte det enda mystiska som inträffar. En pojke i gammaldags kläder följer efter Aladdin. Pojken dyker upp på olika ställen, men ingen annan tycks se honom och han lämnar inga fotspår efter sig. 

I skolan ska Aladdin skriva en uppsats om sin hemort. Han får veta att det för länge sedan bodde en silversmed där vattentornet nu ligger. En dag var det någon som stal allt hans silver och smedjan brann ner. Silvret hittades aldrig. Om Aladdin kan hitta det kanske det skulle lösa familjens problem. 

Silverpojken av Kristina Ohlsson är en fristående fortsättning på Glasbarnen. Här blandas vardagsliv  med övernaturliga händelser. Flera mystiska historier flätas samman och visar sig ha sin grund i samma tragiska händelse långt tillbaka i tiden. Silverpojken är en trivsam och stundtals riktigt spännande berättelse som jag verkligen fastnar för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar