onsdag 16 april 2014

Täcknamn Mattias

Jörn Jensen har skrivit många lättlästa och spännande böcker för barn och unga. Nu kommer han med en ny bokserie som heter Spårlöst borta. Täcknamn Mattias är del 1 och en riktig rivstart. Det är högt tempo från första sidan.

Rasmus väcks mitt i natten av sin pappa Mikael. Mikael säger att de ska åka bort och att Rasmus bara ska ta med det nödvändigaste. En man Rasmus aldrig sett förut kör dem i sin bil. Det visar sig att mannen är polis. Rasmus vet att hans pappa tillhört ett MC-gäng. Nu visar det sig att Mikael lovat vittna mot gänget om han och Rasmus får skyddad identitet. Rasmus mamma dödades nyligen i ett bombattentat utfört av MC-gänget. Stundtals hatar Rasmus sin pappa för det och ser honom som ansvarig för mammans död.

Nu tvingas Rasmus lämna sina kompisar och Stockholm där han bott och flytta till Åhus i Skåne. Där får de ett nytt hus och nya namn. Rasmus heter från och med nu Mattias. Hans pappa åker till Tyskland för att ta bort sina tatueringar. Rasmus lär känna granntjejen Nina och följer med henne till stranden. På vägen kommer en kille på moppe och tilltalar honom som Rasmus. Rasmus förstår inte hur det är möjligt att killen vet hans riktiga namn, men han förstår att han är illa ute och bestämmer sig för att fly. Han slänger bort den nya mobil han fått av polisen och ger sig av. Men MC-gänget är honom hela tiden på spåren. Hur kan de veta var han befinner sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar