tisdag 5 augusti 2014

Hur grymt som helst

Så fort de får chansen tränar Sacke och hans kompis Fille med sina cyklar. Fille har en BMX, men Sacke har bara en gammal trasig mountainbike. Sacke hoppas få en BMX i födelsedagspresent, men han vet att det är dyrt och familjen har ont om pengar.

När dagen för hans födelsedag kommer står det ändå en BMX och väntar på honom. En vit Peak War, precis en sån som Sacke önskat sig. Han och Fille bestämmer sig för att prova sina cyklar i grannens jordtag där de blivit lovade att få köra.

Killarna drömmer om att få köra på en riktig bana för en riktig klubb, men till närmaste klubb och bana är det långt så jordtaget får duga. De ser fram emot att få styra över jordtaget och själva göra en bana där. När de kommer fram blir de stående mållösa. Det är redan två andra där och cyklar och en av dem är en tjej. Sacke och Fille har ingen lust att dela sin bana, minst av allt med en tjej, därför gör de upp om att avgöra banans äganderätt med ett race. Nu är det bara vinst som gäller!

Leif Jacobsen har tidigare skrivit en omtyckt serie böcker om några motorintresserade killar. Hur grymt som helst är första delen i en ny serie om cykelsport. Det är en sport som det saknas böcker om och därför känns det riktigt bra att serien om BMX Gripen nu kommer. Det är även roligt att böckerna utspelar sig i en lantlig miljö som påminner om Hebys. Böckerna lär tilltala många cykelintresserade barn och unga i vår kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar