fredag 15 augusti 2014

Spår i sanden

Sanna, Kim, Nelly och Kristian träffas varje sommar i Falsterbo där de alla har sommarstugor. I år har Kristian sett fram extra mycket mot att få träffa Sanna, men när de ses upptäcker Kristian till sin förvåning att det är Nelly som intresserar honom mest.

En dag hittar Kim ett utländskt mynt alldeles intill det inhägnade militärområdet. Han upptäcker också ett hål i stängslet. Området är avspärrat och ingen går dit sedan en ung man för länge sedan fördes dit och försvann spårlöst.

För att få reda på mer om myntet visar Kristian det för sin konfirmationspräst Katja. Katja beter sig väldigt konstigt när hon får se myntet. Fler märkliga saker inträffar. Ungdomarna upptäcker att glassbåten som kommer om dagarna även lägger till vid stranden nattetid och i mörkret ser de hur några tar sig in på militärområdet. De följer efter, men vad kommer hända om de blir upptäckta? Kommer de också försvinna?

Spår i sanden av Nora Flygt och Torbjörn Flygt är välskriven och riktigt spännande! Språket är naturligt och läsningen går snabbt. Jag gillar att berättelsen känns trovärdig. I en del deckarhistorier beter sig huvudpersonerna väldigt ologiskt vilket
stör mig, men den här kan jag tro på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar