torsdag 25 juni 2015

Hög press

Tom bor med sin mamma. Sin pappa har han aldrig träffat, det enda han vet om honom är att han är från Italien. Toms mamma vill att Tom håller igång sin italienska, men Tom skäms i hemlighet över sitt italienska ursprung.

Tom spelar fotboll, men det går allt sämre för honom i laget. Mesta tiden sitter Tom på bänken. Tom har många tankar om hur fotboll ska spelas och han drar sig inte för att säga vad han tycker till tränaren. Något som inte uppskattas. En dag ställs allt på sin spets efter ett bråk mellan tränaren och Tom och Tom ser ingen annan utväg än att sluta i laget. 

En ny familj flyttar in i Toms område. De kommer från Italien och det visar sig att pappan varit professionell fotbollstränare där. I familjen finns en dotter, Gulietta, i samma ålder som Tom. Hon älskar att spela fotboll och är en stor talang. Gulietta provspelar för Älvsjö och får en plats i laget. 

En dag kommer besked om att Älvsjös tränare slutar med kort varsel. Under tiden laget söker ny tränare hoppar Guliettas pappa in och han vill ha Tom med sig. Det här är Toms chans att testa sin fotbollstaktik och se om den håller i verkligheten! 

Jesper Tillberg har skrivit en intressant och realistisk bok om fotboll. Det som är extra roligt är att boken tar upp taktik och spelupplägg och inte bara beskriver någon som är bra på fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar