måndag 27 februari 2017

Dumplin av Julie Murphy

Willowdean, kallad Will, har alltid trivts med sig själv och sitt utseende. Visst, hon är tjock, men vad spelar det för roll? Det är bara för Wills mamma som anordnar skönhetstävlingar som utsidan är viktig, men för Will och hennes kompis har det ingen betydelse. 

Will jobbar extra på en restaurang och där jobbar också Bo. Bo är snygg med charmigt rufsigt hår och vältränad kropp. Will drömmer om honom i smyg, fast hon vet att det aldrig kommer bli de. Men så en dag händer det hon drömt om. Bo kysser henne en kväll efter jobbet. De fortsätter att träffas i smyg. 

Nu börjar Will som aldrig stört sig på sig kropp att få komplex. När Bo smeker henne känner hon sig plågsamt medveten om alla sina valkar. Det slutar med att Will säger att de inte kan fortsätta träffas. 

Men saknaden efter Bo värker i henne. Hon känner att hon måste hitta ett sätt att få tillbaka sitt gamla självförtroende. Det är då hon och några kompisar får idén att anmäla sig till den årliga skönhetstävlingen. De är livrädda, men fast beslutna att visa att skönhet kan se ut på olika sätt.

Det här är en helt underbar bok med en underbar huvudperson. Läs den!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar