tisdag 21 februari 2017

Tecknade serier när de är som bäst

Jag måste tipsa om tre riktigt bra serier som jag läst senaste tiden. Har du läst nån serie du gillade? Berätta gärna i kommentarsfältet!

Undertaker - Guldätaren av Ralf Meyer, Xavier Dorison och Caroline Dalabie är första delen i en hårdkokt västernserie. Solen gassar över brunbränd jord när dödgrävaren Jonas Crow beger sig till Anoki City för att begrava den rike gruvägaren Joe Cusco. Men det visar sig snart att både Crow och Cusco döljer varsin stor hemlighet. Spännande, smart dialog och skickligt tecknad.

Velvet av Ed Brubaker och Steve Epting är en spionhistoria som utspelar sig i den brittiska underrättelsevärlden på 70-talet. En agent dödas och Velvet Templeton, chefens sekreterare, får skulden. Velvet är oskyldig och hon vägrar sitta och vänta på att bli infångad. Hon är fast besluten att ta reda på vem som egentligen ligger bakom mordet. Velvet är tuff, smart och sexig och har en förmåga att ta sig ur knepiga situationer. Stort plus för att en kvinna är huvudperson i den här actionfyllda och fantastiskt snyggt tecknade serien.

Roller girl av Victoria Jamieson är en berättelse om 12-åriga Astrid som börjar med roller derby. Kul att läsa om en för mig okänd sport. Det är också en historia om vänskap och mod att våga stå upp för den man är. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar