onsdag 25 oktober 2017

Björn!


Jag har under de senaste 2 veckorna suttit timmar i sträck och läst. Boken jag läst heter ''Björn!''.
Jag måste erkänna att jag inte är en sådan person som läser så mkt på min fritid, men med denna bok i handen blåste timmarna iväg.
Boken handlar om en snart 14 årig pojke, John, som tillsammans med sina föräldrar och sin syster Mia, ska tillbringa sommarlovet hos sin mormor och morfar i Björnbo. Det är ett fint litet hus som ligger alldeles vid Dalälven. John gillar att ro ut på de glasklara vattnet och kasta efter de stora gäddorna, som morfar jämt skryter om att han får på kroken. Allt verkar vara perfekt, tills John hittar en död man i vattnet. Poliser blir inblandad och det blir svårt att komma framåt i utredningen.
Men det är något lurt med den döde mannen, och vem är det som spionerar på John bland de täta granarna? Vad händer egentligen där ute på nätterna? Varför försvinner helt plötsligt Mia spårlöst ut i skogen en stormig natt?

Själv tycker jag att boken får läsaren att vilja fortsätta ta reda på mer. Den väcker spänning och man kommer ganska fort in i historien, vilket jag gillar. Ibland kan jag känna att man får leta lite efter det som är spännande i vissa böcker, och man blir lätt uttråkad. Så tycker i alla fall jag som inte är så van vid att läsa böcker. Men denna boken verkar vilja få med läsaren på banan ganska fort som sagt.
När man läser boken, så får man själv vara med och reda ut saker och ting. Alltså man får sig en liten tankeställare när man slår igen boken, och ivrigt väntar till att få fortsätta äventyret.
Jag skulle verkligen rekommendera denna boken, just för att den väcker spänning. ofta vill man inte ge boken en chans, pga. till exempel titel eller omslag. Och bara för att den kanske är lite äldre behöver man inte ge upp hoppet så lätt. Själv var jag lite skeptisk när jag fick boken i handen. Men jag blev fort förälskad och den var verkligen min typ av bok. Gillar man äventyr, deckare och lite fantasy, så är detta boken för dig.
När alla puzzelbitar började falla på plats så kunde jag inte lägga ifrån mig boken. Den var så otroligt spännande och jag ser verkligen fram emot att hitta fler böcker som är lika bra som denna.

//AB. Häst höst i Heby

2 kommentarer:

  1. Boken låter riktigt spännande! Det finns en fortsättning också som heter Följa John.

    SvaraRadera
  2. Uggh! Nu läser jag och den är hur skrämmande och spännande som helst! Ska snart vara ensam hemma i en vecka och vet inte om jag vågar!

    SvaraRadera