torsdag 30 september 2021

Nattkorpen av Johan Rundberg


Boken utspelar sig i ett Stockholm från 1800-talet. Det är vinter och smällkallt. Mika bor på barnhemmet och hör en knackning på porten. En alldeles nyfödd flicka lämnas in av en pojke. Kommer hon att överleva, när det är ont om mat och ved?

Mika jobbar på puben "Kapellet". Hon är en skarp iakttagare av sin omgivning. När en polis kommer till barnhemmet för att skriva in den nyfödda flickan kan hon detaljerat berätta om överlämningen. Kort därpå kommer en annan polis för att be om hjälp av hennes förmåga, Valdemar Hoff med händer som dasslock och en pipa som han tänder i tid och otid.

Det har skett ett mord igen, på samma sätt som tidigare mord. Men den mördaren har ju avrättats. Är det någon som kopiera morden? Har mördaren i cellen kanske fått brev, en hemlig beundrare? Mika och Valdemar Hoff besöker fängelset, där Mika gör en del viktiga upptäckter. Fången beskrivs som väldigt smal, men på sjukhuset fick de in en stor man för att obducera efter avrättningen. Det var inte rätt person som avrättades, fången har rymt!

På natten är det svartklädda poliser som genomsöker Stockholm, djupt hemligt. Det får inte bli känd att fel person har avrättats!

Mika och Valdemar Hoff kastas in i en svindlande rad händelser och svävar i stor fara. Boken är som en svensk Sherlock Holmes och alldeles underbar spännande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar