tisdag 26 februari 2013

Beautiful Creatures

En kärleksberättelse om kärlek som egentligen är omöjlig. Ethan drömmer på nätterna om en flicka som han känner starkt för. En dag börjar en ny flicka i skolan där Ethan går och det är flickan ur drömmen. Lena, som den nya flickan heter, och Ethan dras till varandra.

Lena blir utsatt för elakheter i skolan och mystiska saker händer då. Detta gör att hela skolan vänder sig emot Lena. Den enda som står på hennes sida är Ethan.

Ethan får reda på att Lena är en besvärjare och att hennes öde ska beseglas den natt då hon fyller sexton år. Ett livsavgörande beslut för Lena, men också för relationen mellan Lena och Ethan.

Ethan och Lena gör allt de kan för att den ljusa sidan ska vinna. Många människor i deras närhet hjälper dem. Ethan är beredd att göra vad som helst för att inte mista Lena.

Samtidigt får man följa en historia ur det förflutna, en historia om deras förfäder, en förbannelse och varför det lutar åt den mörka sidan för Lenas del.

Beautiful Creatures av Kami Garcia och Margaret Stohl är första boken i en serie böcker som handlar om Lena och Ethan.

Detta är en fin och stark kärlekshistoria. En skildring av hur livet i ett litet samhälle kan vara. Mycket magi och spänning.

/Gabby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar