onsdag 18 februari 2015

Dinosaurier

Jag har precis läst två nya böcker om dinosaurier, en faktabok och en bilderbok. Många är fascinerade av dessa enorma djur så dessa nytillskott kommer säkert bli efterfrågade!

I Min bok om dinosaurier av Dougal Dixon finns lättläst fakta om 25 olika arter av dinosaurier. De är uppdelade i köttätare, växtätare, dinosaurier med pansar och horn samt flygande och simmande dinosaurier. Varje art har sitt eget uppslag och det är tydliga, fina bilder och lättillgänglig text. Boken avslutas med en ordlista där svåra ord i texten förklaras.

Ivar träffar en tyrannosaurus av Lisa Bjärbo och Emma Göthner är en trevlig bilderbok om Ivar som älskar dinosaurier. I sitt rum har han ett Dinoland där alla hans leksaksdinosaurier bor. Pappa kan inte förstå att Ivar inte tröttnar på dem, men för Ivar är dinosaurierna levande. En kväll när Ivar beger sig till Dinoland möter han en stor tyrannosaurius. Ivar vet att de äter kött och att de dödar andra dinosaurier. Tänk om de även äter barn! Hur det ligger till med den saken kommer Ivar snart få veta. Boken avslutas med en sida fakta om tyrannosaurus. Det här är andra boken om Ivar och hans dinosaurier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar