onsdag 4 februari 2015

Räddad

Lilly och hennes kompis Stina tillbringar stor del av sin tid i stallet. Stina har precis fått bli skötare och Lilly hoppas att hon snart ska börja sköta favorithästen Komet.

Lillys pappa är veterinär och en dag hittar han flera vanvårdade djur hos en bonde. En av dem är en ponny som heter Glimma. Glimma behöver tas om hand genast och Lillys pappa hör av sig till ridskolan. Som tur är har de en box över och kan ta hand om Glimma ett tag. 

Lilly tillbringar mycket tid hos Glimma som är väldigt skygg för människor och svår att komma nära. Med hjälp av mycket tålamod och morötter lyckas Lilly sakta vinna Glimmas förtroende. Lilly och ridläraren Kajsa kan efter en tid både sadla och tränsa Glimma och det bestäms att Lilly ska få prova att rida Glimma. Lilly är överlycklig, men så händer något som får lyckan att grumlas. En man med kikare syns runt stallet. Är det bonden som kommit för att försöka ta tillbaka Glimma?

Räddad är den första boken i serien Glimma och författaren Marie Helleday Ekwurtzels debutbok. Det är en lättläst hästbok som säkert kommer bli efterfrågad av många hästintresserade. I texten finns några faktarutor inlagda som tar upp och förklarar en del av bokens innehåll. Omslag och illustrationer är gjorda av Lena Furberg vars bilder många säkert sett i tidningen Min häst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar