onsdag 4 februari 2015

Puzzel den lilla smuggelhunden

Böckerna om Puzzel av Isabelle Halvarsson är oerhört populära när jag är ute och bokpratar om dem i klasserna. Själv faller jag också för den busiga, glada lilla Jack Russelvalpen. I dagsläget finns det fem böcker om Puzzel. Den första boken är Puzzel den lilla smuggelhunden.

Puzzel bor med sin mamma och sina två syskon i en box i ett stall. En dag kommer en man och en kvinna in i stallet. Puzzel tycker inte alls om kvinnans hårda, gälla röst. "Den fula valpen får du på köpet", säger kvinnan och så lyfts Puzzel upp och förs bort av mannen.

Puzzel förs nu till en djurmarknad där hon får hon sitta i en liten bur utan vare sig mat eller vatten. Hon känner sig väldigt liten och ynklig och längtar tillbaks till sin mamma. Men istället för att få återvända hem köps Puzzel av två nya män. De ska smuggla henne och andra valpar till Sverige. De stackars valparna får inte heller nu någon mat eller vatten. Deras ben och nosar binds ihop för att de inte ska kunna smita eller skälla och så stoppas de ner i en väska. I väskan finns knappt någon luft. Hur ska det gå för Puzzel?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar