måndag 14 september 2015

Du är ett geni

Stewart är smart. Han är faktiskt något av ett geni, men han saknar helt social kompetens. Ashley är hans raka motsats. Hon är skolans populäraste tjej och styr sina kompisar med järnhand.

Stewarts mamma dog i cancer några år tidigare och nu har hans pappa och Ashelys mamma träffats och beslutat sig för att flytta ihop. Det blir en prövning för såväl Stewart som Ashley.

Ashley fasar för när det ska komma ut att Stewart är hennes nya styvbrorsa. Men det är inte den enda hemlighet som Ashley har. Hon har inte berättat ens för sin bästa kompis om anledningen till att det tog slut mellan hennes föräldrar. Nämligen att hennes pappa är homosexuell.

Ashley är intresserad av Jared, den nya snygga killen som börjat i deras skola. Stewart å sin sida är intresserad av att hitta ett sätt att undkomma Jared och hans trakasserier i omklädningsrummet på idrotten. När Stewart hör Jared säga att Ashley är sexig berättar han att han bor ihop med henne. Nu upptäcker Ashley och Stewart att de faktiskt kan ha nytta av varandra.

Du är ett geni av Susin Nielsen är en bok där humor och allvar blandas på ett underbart sätt. Jag älskar den naiva, men rakryggade och varmhjärtade Stewart. Världen behöver fler som honom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar