onsdag 7 juni 2017

Bokbeaten Östervåla - sommarläsning

Östervåla

BokBeatarna i Österväla
Vid sista träffen inför sommarlovet pratade vi om tre serier. Till nästa träff har det blivit fyra eftersom vi ville läsa xtra mycket under sommarlovet - och för att en serie var lite läskig, tyckte några. Den nya serien är Spejarens lärling av John Flanagan.
 
En tyckte att det händer så lite i del 2 av serien "The selection" av Kiera Cass. Varför kan America inte äntligen
besluta vem hon älskar? Rebellerna kommer hela tiden in i slottet, men sen händer inget mer? Varför kunde inte typ kungen dö? En annan kommenterade att America genomgår en inre utveckling, och den tar tid. När hon läser dagböckerna blir hon politiskt medveten. En undrade vad som hade hänt med kungen att han var så elak?

Pax-seriens första del, Nidstången, av Åsa Larssson, Ingela Korsell och Henrik Jonsson var i läskigaste laget. Varför går Viggo och Alrik hela tiden tillbaka till biblioteket, och varför stoppas de inte från att hamna i farligheter? Några ville gärna veta mer om mamman, som bara dyker upp som hastigast i berättelsen.

Det var synd att ångbåten i Monsterhavet, del 2 i serien Percy Jackson av Rick Riordan exploderade. En Bokbeaten googlade för att lära sig mer om personerna ifrån mytologin, då fattade man bättre hur allt hängde ihop. Några tyckte synd om Hermes, men undrade också om Luke hade för många kring sig, att han inte kunde ha en speciell relation till sin far?

Vi hade en riktigt rolig diskussion kring böckerna! Efter sommarlovet fortsätter vi - med fyra serier! De som tyckte att Pax var läskig läser helt enkelt inte fortsättningen, För att få vara med behöver man inte ha läst alla serier. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar