fredag 27 augusti 2021

Osynligt med Alfons av Gunilla Bergström

 


Det känns inte som hemma, där hemma. Alfons pappa har vårstädat, varje sak på sin plats och nu ska han handla. Alfons som leker med Viktor får inte leka med något annat än småbilarna! Inte en endaste legobit får de ta fram, och inte något annat, bara småbilarna!
Alfons och Viktor nickar. Visst, småbilarna blir bra. De planerar att bygga ett rike och börjar med att lägga ut halsdukar. Finskålen ur fönstret kan bli slottet. Soldater behövs - kolla, kryddburkarna passar perfekt! Så växer riket fram, utan en endaste legobit eller annan leksak. Då rasslar nyckeln i dörren, pappa är på väg! I ett hui ställer de tillbaka allt, bara finskålen och tofflorna finns kvar på golvet när pappa kommer in. Pappa blir bestört, det bästa föremålet de har på golvet, och tofflorna har han ju just sökt efter. Men inte en enda legobit ligger och dräller, såå bra! Pappa är nöjd. Det är Alfons och Viktor också, tänk vilket rike som fanns i vardagsrummet!
Ytterligare en finurlig bok om älskade Alfons där fantasi och verklighet går hand i hand. 

Idag nås vi av det ledsamma budskapet att Gunilla Bergström har dött, Alfons Åbergs skapare med hela 30tal böcker! Ett helt underbart rike har hon byggt, med Alfons som ska bara ... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar