torsdag 4 juni 2009

Fantasy

Det har kommit ut flera bra och ganska lättlästa fantasyserier på senare tid. Jag har speciellt fastnat för Jo Salmsons två serier Alamandrarnas återkomst och Drakriddare.

I den första delen av Alamandrarnas återkomst dras den tioårige Rian in ett spännande äventyr. Det börjar med att han möter en alamander, ett folk man trodde var försvunna för alltid, och efter det blir inget sig likt. Det visar sig att Rian är den enda som kan hitta trolldomsboken som kan rädda alamandrarna tillbaka från skuggriket där de är fågna. Böckerna om Rian är medryckande och man vill genast läsa nästa bok för att få veta hur äventyret slutar. Det finns fem böcker i serien som nu är avslutad.

Serien Drakriddare handlar om Tam, en fattig tiggarpojke. Varje dag ser Tam drakarna flyga över staden och hans högsta önskan är att bli drakriddare. Han inser dock att det aldrig kommer att hända för drakriddarna är utvalda av kungen och det skulle aldrig en tiggarpojke kunna bli. Men så en dag händer något mycket oväntat, när drakarna åter svävar över staden flyger en av dem ner och fångar Tam i sina klor. Det visar sig att Tam kan tankeprata med drakarna. Draken tar honom med sig till drakstallet. Där får han på prov bli drakdräng, men det finns de som gör allt för att förstöra för Tam. Det har hittills utgivits två böcker i serien. Ytterligare två böcker är på gång och de kommer till hösten, något att se fram emot!

1 kommentar:

  1. Bra böcker för dem som läser lite mindre. jag har hela serien köpt hemma.

    SvaraRadera