torsdag 11 juni 2009

Robert Swindells


Jag har precis läst två riktigt bra böcker av Robert Swindells. Skyddad identitet och Kallt som i graven är båda skrämmande berättelser om utsatta människor och jag vill verkligen rekommendera dem.


Dale lever ett vanligt liv med sin familj när det avslöjas att hans storebror har mördat fem unga kvinnor. Familjens liv förvandlas till en mardröm och de tvingas flytta och anta skyddad identitet för att komma undan alla hotelser. Dale blir Glen och börjar i en ny skola där han utsätts för trakasserier av några andra elever. Men det är inte det värsta, betydligt värre är hans ständiga oro, oron för att bli som sin bror. Samtidigt är det något som hotar familjens nya bräckliga tillvaro, en journalist har fått i uppdag att till varje pris spåra upp och avslöja mördarens familj. Skyddad identitet är en bok som väcker frågor och berör.


I Kallt som i graven möter vi Link som är 17 år och har tvingats bort från sitt hem och nu försöker skapa sig en tillvaro som uteliggare i London. Uteliggarlivet är hårt, men blir lite lättare när Link träffar Ginger, en annan hemlös kille. De båda håller ihop och hjälps åt att få ihop mat för dagen. Vad ingen av dem vet är att det finns någon som är ute efter dem, någon som bevakar varje steg de tar. Så en dag försvinner Ginger... Swindells skriver skrämmande och fängslande på samma gång, läs!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar