måndag 7 december 2020

Death Note vol 1 av Tsugumi Ohba och Takeshi Obata

Shirigumin Ryuk tappar en svart notbok, rakt framför Light som uttråkat glor genom skolfönstret.


Light är bäst i sin årskurs och har kommit in i en prestigefylld skola. Han plockar upp häftet, och hittar informationen att han kan skriva in ett namn, så dör den personen om han även känner till ansiktet. Ryuk dyker upp framför en först skräckslagen Light, men de blir snabbt följeslagare. Och börjar mörda, dömda kriminella. 

Polisen, Lights pappa är chefen, är handfallen och kallar in L, en mystisk figur som ingen någonsin har sett. Ändå dyker L upp, och Light lyckas döda honom. Men det var inte L, utan bara ett sätt att locka information ur Light. 

Nu börjar en katt- och råtta lek, och de försöker lura ur den andra information. Men kan Light verkligen lita på Ryuk? En sådan djävulsk gåva brukar ha ett pris? 

Jag har läst de första delarna i den här Mangaserien för ett bra tag sen, tyckte om den redan då. Fantastiskt tecknat, när jag bläddrade till en sida hoppade jag till av skräck!

Kom också att tänka på den tyska författarens Goethes Faust, som tillskrev sin själ till Mephisto. Den har något ödesdigert över sig, verkar klart att det går dåligt! Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar