tisdag 1 december 2020

Ceremonin av Kiera Cass

Amerika deltar i urvalet till nästa drottning, tillsammans med 35 andra tjejer. Det är hennes hemliga


pojkvän Aspen som övertalat henne att anmäla sig, inte hennes egen plan. Precis när hon ska fotas har han i princip friat, hon är så lycklig att hon strålar. Och hamnar i tävlingen, förstås. 

När hon ska åka gör Aspen slut. Amerika tillhör kast 5, Aspen 6, och han vill inte ligga henne till last. De är tillräckligt hungriga ändå, och kan behöva pengarna familjen får genom tävlingen. Väldigt ledsen åker Amerika till slottet, där hon drabbas av panik, och rusar ut i trädgården. Vakter försöker hindra henne, prinsen ingriper, ett första möte de emellan. Men Amerika har fått höra att hon ska vara honom till lags, i alla lägen, och när hon tror att han gör närmanden slåss hon. Får hon åka hem nu?

En typisk askungen-saga. Lite svårt att smälta ifrån feministisk synpunkt, men jag dras ändå med, och Amerika blir alltmer politiskt medveten. Rebellgrupper angriper slottet i omgångar, och hon blir alltmer intresserad av vad de egentligen är ute efter. Romantik och politik i förförisk kombination, inte illa! Och väldigt omtyckt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar