måndag 14 december 2020

Vilse av Ola och Evalotta Belin


Stolt springer Flora ifrån inköpsvagnen för att hämta äpplen i affären. För det kan hon, plocka varor, är nästan expert! Med äpplena i högsta hugg rusar hon tillbaka till mamma - som då är nån helt annan, dessutom med hela fyra hundar kryllandes omkring. Hjäälp, såå läskigt! 

Vad gör man när man gått vilse? Just det, man stannar kvar på stället, länge. Alldeles för länge. Enormt länge. Och ännu längre. Sen - nä, det här går inte, så hon rusar iväg i alla fall. Tur att det finns mat i en affär, men vatten? Var? Flora hittar gröna landet, och ett tält som är uppställt som dekoration. Tänk om det fanns glass också... En expedit frågar om han kan hjälpa, och jag som läsare tänker lättat att nu hittar hon tillrätta. Men, nejj, hon frågar bara efter glass, och öppnar en förpackning. Hon går verkligen all in i camping style!

Och hennes hår, allt vildare, längre och längre. Jätteroliga teckningar också, bakgrunden är rätt så dimmig. Även där står allt så välordnat i början, för att flippa runt sen. Hyllorna med maten blir vilda de med.

Slutet, då: Vad kan hända i en mataffär, undrar mamma. Jaa, vi vet.

Det är någon annan känd svensk bilderbokskonstnär som lägger mycket uttryck i håret, ibland. Jag gillar berättelsen, en härlig påminnelse om att barn och vuxna kan befinna sig på samma ställe men ändå på två helt olika planeter. Lagom läskigt också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar