fredag 31 maj 2013

En farlig önskan

Trettonåriga Lucy och Soli är bästa vänner. De har känt varandra hela livet och är nästan som systrar fastän de är väldigt olika varandra till både sätt och utseende. Lucy är ljus, modig och högljudd medan Soli är mörk, blyg och försiktig.

En dag när Lucy är sjuk får Soli sällskap hem från skolan av Aron. De pratar och har kul ihop. Efteråt  berättar Soli om Aron för Lucy. Lucy lovar att hon ska kolla om Aron gillar Soli, men dagen därpå får Soli se Aron kyssa Lucy. Lucy ser att Soli ser dem och när Soli springer iväg rusar Lucy efter.

För att komma hem måste tjejerna passera Svarta skogen. Lucys mamma har berättat att feernas rike finns där. Om man önskar något i skogen kan önskan slå in, därför måste man vara väldigt försiktig. Nu springer tjejerna genom skogen. Lucy kommer ikapp Soli och ber om ursäkt, men Soli vill inte ta emot den. Hon känner sig sårad och sviken och önskar att Lucy bara skulle försvinna. Ett starkt sken lyser upp skogen och Lucy är borta. Kvar står Soli, ensam och chockad. Kommer hon någonsin få se Lucy igen?

En farlig önskan är den första boken i serien Svarta skogens hemlighet av Beth Bracken och Kay Frasier. Det är en lättläst och riktigt spännande berättelse och jag ser verkligen fram emot att få läsa fortsättningen. Boken innehåller underbara illustrationer av Odessa Sawer som förstärker den magiska stämningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar