måndag 20 maj 2013

Kickboxaren

Den gnager i mitt medvetande. För några dagar sedan läste jag Kickboxaren av Maria Björn och Niklas Krog och jag kan inte riktigt släppa den.

Boken handlar om 16-åriga Eremias. En dag på väg hem från skolan stöter han ihop med en kille i sin egen ålder. Killen frågar vad klockan är och när Eremias tar upp sin nya mobil för att kolla ger sig den andre på honom. Eremias kämpar emot, men får ta emot så mycket slag och sparkar att han till sist tappar taget om mobilen. Den andre springer därifrån.

Inom Eremias sjuder hatet och ilskan. Han ska hitta killen som gjorde det här. På killens knogar stod namnet Robin intatuerat. Det känns bra att ha ett namn.

Eremias inser att han måste lära sig slåss för att kunna hämnas och han tar kontakt med en kampsportsklubb.
Klubben har regler som säger att om man slåss utanför träningarna blir man genast utesluten. Eremias säger att han bara vill lära sig självförsvar.

I början är det tufft på träningarna, men Eremias blir alltmer en del av gänget och det känns bra. Eremias funderar på om mamma och tränarna trots allt har rätt när de säger att han inte ska slåss.

Så en dag möter han Robin igen. Nu måste Eremias välja hur han ska göra, hämnas eller låta bli.

Det här är en riktigt bra bok som väcker många tankar. Gör Eremias rätt och hur skulle du själv ha handlat i samma situation?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar