tisdag 24 november 2020

Säg nåt då! av Ida Ömalm Ronvall

Behöver du något att bli glad av i de här lite dystra tiderna? Läs Säg nåt då! En varm och härligt berättelse om den första pirriga kärleken. Och om att vänner kan finnas där man minst anar det - om man vågar säga ja.

Adrian och Ida har varit kompisar länge och håller alltid ihop. I skolan får de ofta höra taskiga kommentarer, men det betyder inget då de har varandra. 

Det är slutet av sommarlovet före nian när Ida kommer hem till Adrian. Hon säger att det kanske är bäst att de inte umgås så mycket i fortsättningen. Adrian tappar alla ord. För vad svarar man på en sån sak? Skolan känns nu som en enda lång plåga. Ett helt år i ensamhet innan klassen kommer splittras för gymnasiet. 

En dag dör Adrians mormor och det bestäms att Adrian ska hälsa på morfar på höstlovet. Där lär han av en slump känna Vega. Hon är allt som Adrian inte är: social, pratsam och modig. Ändå verkar hon gilla honom och Adrian blir alltmer intresserad av henne. Men så börjar Vega prata om att komma och hälsa på honom och träffa alla hans kompisar. Adrian, som inte har några kompisar. Vad kommer Vega tänka när hon upptäcker det?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar